Groepslesdocent

Dayenne Sanders

De studententijd staat bekend als dé tijd om jezelf te ontplooiien. Je maakt kennis met een nieuwe onderwijsinstelling, studiegenoten en misschien ook met een nieuwe gezelligheids- of sportvereniging. Al deze nieuwe situaties brengen dan natuurlijk ook nieuwe uitdagingen met zich mee. Misschien vraag je je af wat je nou écht wil, of wie je écht bent, of wat de toekomst voor je in petto heeft.

Iedereen heeft zo zijn eigen vraagstukken, leerpunten en tegenslagen, maar eigenlijk zitten we allemaal in hetzelfde schuitje: proberen er het beste van te maken, en een beetje lol hebben tussendoor. Mijn eigen uitdagingen in de studententijd kwamen neer op het gevoel “alles te moeten” en erg streng zijn voor mezelf. Wat mij heeft geholpen (wat overigens nog altijd een leerproces is), is om een meer vriendelijke, accepterende houding aan te nemen, en goed te letten op de taal die ik gebruik richting mezelf.

Zowel mentale als fysieke gezondheid interesseren me enorm! Naast mijn werkzaamheden als coach, werk ik voor verschillende sportscholen in de regio Delft. In deze activiteiten zit voor mij een rode lijn: Anderen helpen het beste uit zichzelf te halen. Naast sporten kook ik graag (lees: eet graag lekker eten), breng veel tijd door met vrienden, lees veel boeken en kijk Netflix en TEDtalks of bezoek een lezing. Een kernwaarde van me is authenticiteit: onderzoeken wie je nou écht bent, wat daarbij past en vervolgens dat doen. Niet omdat anderen het verwachten of waarderen, maar omdat dat gewoon is wie jij bent. Ik geloof dat eerlijk zijn over wie je bent en wat je wil een voorwaarde is om een leven te creëren waar je gelukkig in bent. Verder vind ik het erg belangrijk om anderen in hun waarde te laten. We hoeven niet hetzelfde te vinden, dan nog steeds kan ik begrip, empathie en respect hebben voor een ander zijn of haar standpunt.

Coaching biedt een veilige ruimte om openlijk te spreken over wat je écht bezighoudt en dwarszit. Zonder oordeel. Je hoeft je niet anders voor te doen dan je bent, of dingen rooskleuriger te vertellen dan dat jij ze ervaart. De interactie tussen coach en cliënt kenmerkt zich daarom door openheid en eerlijkheid, maar ook ontwikkeling: hoe het traject ook precies eruitziet, je gaat jezelf een stuk beter leren kennen. Zelfkennis over jouw krachten, waarden, valkuilen, kan je helpen om bewuste keuzes te maken die goed bij je passen. In elk gesprek is het mijn streven om jou de ruimte te geven écht jezelf te zijn. Daarnaast streef ik ernaar je zo goed mogelijk te ondersteunen door je kennis bij te brengen over de psychologie en je handvaten toe te reiken om met uitdagingen om te gaan. Tot slot streef ik ernaar jou te bieden wat je nodig hebt om te groeien: soms is dat een schop onder je kont, en soms juist alleen een luisterend oor. Samen kijken we welke mogelijkheden er zijn om te ontwikkelen en met uitdagingen om te gaan, met kleine stapjes de berg op.

“We don’t get to choose what happens to us – but we always get to choose how we react to it”

Wakker bij Bakker team
Portretfotos (38 of 57)

Info Dayenne Sanders

MSc. Psychology Talent Development & Creativity 

Student Coach en Psycholoog bij Wake Up Student
Oprichtster Daylight Coaching

Contactgegevens Dayenne Sanders

  • Phoenixstraat 66, 2611 AM Delft (ook voor Leiden en Rotterdam)
  • Noord Brabantlaan 265, 5652 AL Eindhoven

  • Damsterdiep 49-53, 9711 SH Groningen

  • Oranjesingel 24, 6511 NV Nijmegen

dayenne@wakeupstudent.nl

Scroll naar top