Balans kwijt? Studie & studentenleven!

Het balanceren van je studie met het dagelijkse studentenleven is helemaal niet makkelijk. Het BSA en Leenstelsel hebben behoorlijk wat veranderingen teweeg gebracht. Misschien lukt het jou nog net om aan de zware eisen van de studie te voldoen, maar lukt het niet om ontspanning te pakken in het dagelijkse leven. Of andersom, dagelijkse gezelligheid in jouw actieve studentenleven staat te veel voorop, waardoor de studie te vaak op de tweede plaats komt te staan. 

Studenten hebben in hun studententijd de unieke kans om zichzelf in brede zin te ontplooien. Veel verder dan een willekeurige studie jou kan bieden. De stad zit namelijk vol leuke mogelijkheden, die ook nog eens waardevolle ervaringen opleveren. Denk hierbij aan studenten-, studie- of sportverenigingen. Zij bieden allerlei netwerk mogelijkheden en ontwikkelingskansen middels commissies en besturen. Hoe kun je het voor jezelf leuk maken met dergelijke activiteiten, zonder dat het tegelijkertijd vertraging in je studie betekent?

Ontspanning is een prettige noodzaak om je op de juiste manier in te kunnen spannen voor jouw studie. Je laadt jezelf als het ware op door de extra activiteiten, zodat je met meer energie en focus weer bezig kan met de studie.  Zou het niet mooi zijn als vrije tijd met studietijd op de juiste manier gebalanceerd kan worden?

Maar waarom lukt dit nog niet? Neem dan gerust contact op met Wake Up Student. Samen zoeken we naar jouw balans wat positieve gevolgen heeft voor je zelfwaardering en persoonlijke ontwikkeling. 

Lees meer over balans in onze blog (english) over schakelen tussen vrije tijd en studie!

Scroll naar top