Wake Up Student – Coaching

Wake Up Student Psychology & Coaching stond voorheen bekend als Wakker bij Bakker Student Coaching. Hier hebben wij ons 8 jaar lang ingezet voor studenten die psychische klachten en uitdagingen ervaarden. Door ontwikkelingen is er besloten om deze naamsverandering door te voeren. Zo zijn we door de jaren heen landelijk klaar gaan staan voor studenten, is er een partnerschap ontstaan tussen de voormalig eigenaar Niels Bakker en studiemaat en al jaren collega Jasper Vogel en wilden we daarnaast ook internationale studenten beter bedienen. Al met al, tijd voor een Wake Up in de naam! Bekijk meer hierover in dit filmpje!

Wat houdt Student Coaching in bij Wake Up Student?

De studententijd kent vele uitdagingen. Wake Up Student helpt studenten hun uitdagingen aan te gaan door zelfinzicht te vergroten, effectieve toepasbare handvatten te bieden en bewuste groei richting de toekomst te faciliteren. De inzichten en groei in de studententijd zullen voor de rest van het leven van waarde zijn.

​Het is normaal om in je studententijd tegen vraagstukken aan te lopen. Deze persoonlijke uitdagingen kunnen aanhoudende klachten worden wanneer deze niet de juiste aandacht krijgen. Om een bij jou passende richting in je studententijd te vinden, is zelfinzicht belangrijk. Met je Student Coach bespreek je deze pijnpunten om ze te kunnen loslaten. Vervolgens zoek je naar wat jou echt beweegt in het leven, waarbij praktische handvatten de toepassing hiervan toegankelijk maken. Hierdoor weet je wat je helpt en wat je kan tegenwerken bij het nastreven van je persoonlijke doelen.

Iedere student loopt tegen andere dingen aan in de studietijd, vandaar dat wij geen protocollaire aanpak hanteren, maar deze op jouw persoonlijke situatie aanpassen, zodat we met jouw concrete uitdagingen bezig kunnen. In de coaching maken we gebruik van methoden vanuit de psychologie, zoals de cognitieve gedragstherapie, acceptance commitment therapy (ACT) en oplossingsgerichte methode. Daarnaast gebruik we onderwijstechnieken voor effectief studeren en competentieontwikkeling. Ook zijn onze eigen ervaringen als actieve studenten belangrijk voor herkenning en begrip. Tezamen zorgt dit voor een effectieve methode met een prettige speelse sfeer, waarbij trouw zijn aan de coaching voortkomt uit de dagelijks belonende ervaring van de dagelijks waarneembare verandering.

 

​Je Student Coach gaat samen met jou kijken waar je tegen aan loopt, vervolgens gaan we doelgericht bezig met jouw uitdagingen. Wake Up Student gebruikt Acceptance and Commitment Therapy (Cognitieve gedragstherapie) en hanteert een positieve oplossingsgerichte methode, waarbij concrete handvaten geboden worden. De coaching kan zich richten op:

  • Psychische klachten: Middels Cognitieve Gedragstherapie, acceptance commitment therapy (ACT) en de Progressiegerichte methode zetten we (lichte) psychische uitdagingen en klachten om, zodat jij positief en opbouwend je studententijd kan aangaan.
  • Balans studie & studentenleven: Het dagelijkse leven staat soms haaks op de doelen van de studie. Wij zoeken naar een constructieve balans, waarin beide aspecten elkaar aanvullen in plaats van tegenwerken.
  • Motivatie, doelgerichtheid & persoonlijke ontwikkeling: Middels doelverheldering, planning, reflectie en beloning ga je gemotiveerd en doelgericht aan je persoonlijke ontwikkeling werken in brede zin.
  • Van studiekeuze- tot loopbaanbegeleiding: Het doel is om op basis van persoonlijke begeleiding en interpretatie van tests doelgericht een studiekeuze of loopbaan aan te gaan.
  • Effectief studeren: Met verscheidene studeertechnieken ga jij effectief je studie aan.
Scroll naar top