Wake Up Student – Visie en methodiek

Even voorstellen

Wake Up Student Psychology & Coaching stond voorheen bekend als Wakker bij Bakker Student Coaching. Hier hebben wij ons 8 jaar lang ingezet voor studenten die psychische klachten en uitdagingen ervaarden. Door ontwikkelingen is er besloten om deze naamsverandering door te voeren. Zo zijn we door de jaren heen landelijk klaar gaan staan voor studenten, is er een partnerschap ontstaan tussen de voormalig eigenaar Niels Bakker en studiemaat en al jaren collega Jasper Vogel en wilden we daarnaast ook internationale studenten beter bedienen. Al met al, tijd voor een Wake Up in de naam! Bekijk meer hierover in dit filmpje!

 

Onze visie bij Wake Up Student Psychology & Coaching

De studententijd kent vele uitdagingen. Deze persoonlijke uitdagingen kunnen aanhoudende klachten worden wanneer deze niet de juiste aandacht krijgen. Wake Up Student helpt studenten hun uitdagingen aan te gaan door zelfinzicht te vergroten, effectieve toepasbare handvatten te bieden en bewuste groei richting de toekomst te faciliteren. Je leert omgaan met je gedachten, dichter bij je gevoel te komen en waardegericht te handelen. De inzichten en groei in de studententijd zullen voor de rest van je leven van waarde zijn. 

De methodiek van Wake Up Student

Iedere student loopt tegen andere moeilijke momenten aan in de studententijd, vandaar dat wij geen protocollaire aanpak hanteren, maar deze op jouw persoonlijke situatie aanpassen. In de psychische begeleiding en coaching maken we gebruik van  cognitieve gedragstherapie, acceptance commitment therapy (ACT), Mindfulness en de Oplossingsgerichte methode. Daarnaast gebruiken we onderwijstechnieken voor competentieontwikkeling en effectief studeren. Ook zijn onze eigen ervaringen als actieve studenten belangrijk voor herkenning en begrip. Tezamen zorgt dit voor een effectieve methode met een prettige speelse sfeer, waarbij trouw zijn aan de coaching voortkomt uit de dagelijks belonende ervaring van de dagelijks waarneembare verandering.

De psychische begeleiding en coaching kan zich richten op:

  • Psychische klachten
  • Balans studie & studentenleven
  • Motivatie, doelgerichtheid & persoonlijke ontwikkeling
  • Studiekeuze- of loopbaanbegeleiding
  • Effectief studeren
Scroll naar top