Faalangst? Wanneer fouten maken als falen voelt!

Natuurlijk zijn er binnen je studie en studentenleven veel spannende momenten. Je bent absoluut niet de enige die dergelijke spanningen ervaart. We leren enorm van fouten maken. maar soms lukt het niet om het te zien als een leermoment. De bereidheid om fouten te maken neemt af. De angst om te falen neemt toe!

Vervelend naast het ervaren van de angst, is dat deze faalangst veel van je aandacht opeist, wat juist de kans vergroot dat je daadwerkelijk minder presteert. Faalangst is dan ook een vorm van angst die zijn eigen bevestiging zoekt. Presteer je minder, dan wordt de angst bevestigd en versterkt. Een deuk in je zelfvertrouwen is het gevolg, wat een negatieve invloed op je verdere studieprestaties kan hebben. Het lijkt daarom soms onmogelijk dat het ooit kan veranderen. Gelukkig is deze vicieuze cirkel goed te doorbreken! 

Ervaar jij ook faalangst wanneer je moet presteren en wil je hier graag beter mee omgaan? De Student Coaches van Wake Up Student kunnen je hier goed bij helpen. Door middel van een gepersonaliseerd traject gaan we er samen voor zorgen dat jij weer gezonde spanning ervaart en optimaal kan leren van fouten en weer kan ontwikkelen.

Leren omgaan met lastige emoties kan enorm helpen bij faalangst. Lees hier meer over in onze blog (english)!

Scroll naar top