Student Coach

Jacqueline Libert

Ik heb ontzettend genoten van mijn studententijd, maar minstens zoveel gestresst. Het heeft heel wat jaren geduurd voordat ik me realiseerde dat iedereen (regelmatig) negatieve gedachten en gevoelens heeft en dat het geen zin heeft om die te willen vermijden. Het is oké om soms even niet oké te zijn.

Onze eerste reactie bij moeilijkheden is vaak “Hoe kom ik hier zo snel mogelijk vanaf?” waarna we heel hard ons best gaan doen dit te vermijden of te voorkomen. Vaak zonder (blijvend) resultaat, want ook minder leuke dingen horen nu eenmaal bij het leven. In ACT-gerichte coaching richten we ons daarom liever op de vraag: “Hoe kan ik hier mee omgaan op een manier die bij mij past?”

Dit begint al bij het richten van je aandacht: vaak maken we onze problemen veel groter dan ze zijn door te piekeren en ons zorgen te maken over de toekomst. Het is zo zonde als je niet écht aanwezig kunt zijn in je leven doordat je steeds weer met je gedachten ergens anders bent, of als je niet echt kunt genieten van de dingen die je doet omdat je in je hoofd alweer bezig bent met de volgende to-do. Met ACT leer je vaardigheden om dit soort patronen bij jezelf te herkennen en je te richten op dat wat voor jou behulpzaam is, zoals de dingen die je wél goed kunt & belangrijk vindt– energy flows where attention goes!

Ik zie coaching als een innerljke ontdekkingsreis: je leert jezelf steeds beter kennen en krijgt inzicht in je automatische patronen. Dit creëert ruimte om te kunnen kiezen hoe je ergens op wil reageren, in plaats van geleid te worden door je (negatieve) gedachten en gevoelens. Daarbij helpt deze bewustwording je om jezelf beter te begrijpen, waardoor het makkelijker wordt om jezelf te accepteren. Het kan naast elkaar: jezelf accepteren zoals je bent en tegelijkertijd willen werken aan je persoonlijke ontwikkeling. Zo ga je stap voor stap steeds meer voor jezelf kiezen. Als coach help ik je graag om open te durven staan voor je volledige ervaring en om erachter te komen wat jij echt belangrijk vindt!

Wakker bij Bakker team
PHOTO-2019-07-14-18-37-34

Info Jacqueline Libert

MSc. Behavioral and Cognitive Neuroscience 

Student Coach bij Wake Up Student

Contactgegevens Jacqueline Libert

  • Binnenkant 24, 1011 BH Amsterdam

jacqueline@wakeupstudent.nl

Scroll naar top