Lage motivatie? Een drempel bij elke stap?

Motivatie vasthouden in je studententijd is een enorme uitdaging. Tegenvallers in de studie, belangrijke of leuke dingen naast de studie of twijfel rond keuzes kunnen hieraan ten grondslag liggen. Niet gek natuurlijk dat de motivatie af en toe verslapt en dat andere dingen even de prioriteit krijgen, maar wel jammer dat dit het risico tot studievertraging vergroot. Bovenal kan het enorm trekken aan je plezier in de studie. Dit kan leiden tot spanningen en daarmee een mindere psychische gezondheid.

Niet de druk vanuit je studie, je ouders of een vereniging moeten op de voorgrond komen te staan, maar juist de redenen waarom jij bezig bent met die studie voor jezelf! Dit is intrinsieke motivatie, ook wel in sterkere vorm ‘passie’ genoemd. Wees gerust, je was niet akkoord gegaan met de studiekeuze als je er zelf niet een klein beetje achter stond. Dit betekent alleen dat je moet gaan zoeken wat voor jou belangrijk, leuk en uitdagend is binnen je studie. Vaak zit het er namelijk wel, maar richt je je blikveld simpelweg op de verkeerde dingen.

Samen met je Student  Coach van Wake Up Student gaan we zoeken naar jouw motivatie, zodat jij je studie met plezier kan doorlopen. We kan naar je intrinsieke drijfveren, maar ook wat ankers zijn in het dagelijks in beweging komen. Door inzicht te hebben in drempels op het niveau van je denken, voelen en handelen, zal het makkelijker zijn hierop te reageren. We zoeken samen naar jouw vuurtje!

Lees meer over motivatie in de blog over uitstelgedrag en in de blog (english) over motivatie ten tijden van Corona.

 

Scroll naar top