Oprichter

Niels Bakker

Wat een bijzondere tijd is de studententijd toch eigenlijk. Ze zeggen de mooiste tijd van je leven. Nu is het zo dat dit grotendeels waar is, want je kunt zoveel leuke dingen proberen en je intrinsiek gemotiveerd voelen voor de keuzes die je zelf maakt.

Helaas gaat het leven niet altijd over rozen en bemerkte ik ook zelf moeilijkheden door de druk vanuit de studie, daarnaast was er ziekte en verlies in mijn gezin en was mijn liefdesleven ook een hobbelige weg. Genoeg redenen om in fases somber te zijn en stress te ervaren. Een gezellige borrel leek vaak een uitweg, maar eigenlijk waren het de goede gesprekken die echt hielpen. Deze gesprekken had ik met goede vrienden, huisgenoten en bij de familie thuis. Echter, waren zij geen psychologen en waren de adviezen goed bedoelt, maar de verdieping beperkt. Je wil ook niet altijd zwaarmoedig doen naar je naasten.

Ondanks dat ik mijn eigen zoektocht ook benoemde bij mijn studiebegeleiding, kwam hier weinig echte steun en dat nota bene op een psychologie opleiding. Ik zag om mij heen dat ik dit niet alleen ervaarde. Een aantal vrienden werden lang-studeerders, anderen stopten door de druk en in beide gevallen hadden ze een enorme studieschuld en voelden zij zich belabberd. Toen ik als psycholoog in het veld van de GGZ werkte, bemerkte ik ook nog eens dat je niet geholpen werd als student als je geen psychische stoornis had. Dus wel somberheid, maar geen depressie. Wel faalangst, maar geen angststoornis. Wel stress, maar geen burn-out. De student werd de deur gewezen na een vooronderzoek, was daarmee zijn eigen risico volledig kwijt, maar werd vervolgens niet geholpen.

Dit moest en kon anders! Hierom heb ik Wakker bij Bakker Student Coaching in 2013 gestart. Coaching op maat, laagdrempelig voor elke student beschikbaar, vol met inzichten en praktische handvatten, zodat elke student in een fijne balans aan zijn of haar persoonlijke ontwikkeling kan werken en om kan gaan met de moeilijke fases die het leven biedt. Taboe bestaat hier niet.

Wanneer je met mij spreekt, kun je rekenen op een oprechte interesse in jouw verhaal. Ik luister naar je met open houding en hoop je een veilig gevoel te geven om de moeilijke dingen bespreekbaar te maken. Hierbij koppel ik je verhaal aan psychologische inzichten vanuit onder andere de nieuwste generatie Cognitieve Gedragstherapie (Acceptance and Commitment Therapy). Ik vind het leuk abstracte psychologische en spirituele concepten inzichtelijk te maken met visualisaties, waardoor je het beter kan onthouden en probeer je na elk gesprek iets mee te geven waarmee je daadwerkelijk aan de slag kan. Zo kan je op effectieve wijze jouw pad weer vinden, beter omgaan met de uitdagingen van het leven en genieten van de mooie dingen die er mogen zijn

Wakker bij Bakker team
me

Info Niels Bakker

MSc. Psychologie; Klinisch- en Ontwikkelingspsychologie 

Student Coach bij en oprichter van Wakker bij Bakker

Contactgegevens Niels Bakker

  • Binnenkant 24, 1011 BH Amsterdam

  • Phoenixstraat 66, 2611 AM Delft (ook voor Leiden en Rotterdam)

  • Noord Brabantlaan 265, 5652 AL Eindhoven

  • Damsterdiep 49-53, 9711 SH Groningen

  • Oranjesingel 24, 6511 NV Nijmegen

  • Catharijnesingel 56-57, 3511 GE Utrecht

085-0653467

niels@wakeupstudent.nl

Scroll naar top