Perfectionist? Wanneer goed nooit goed genoeg is!

We hebben geleerd dat het goed is naar perfectie te streven. Dit is begrijpelijk, want we leven in een prestatiegerichte samenleving. Echter, blijkt er een keerzijde te zitten aan de dagelijkse zoektocht naar perfectie. Moet jij er al zijn, terwijl je er nog niet bent? Moet je altijd maar hogere cijfers halen omdat je druk ervaart dat dit belangrijk is? Kun je moeilijk tevreden zijn met je studieprestaties? Wanneer is genoeg ooit genoeg?

 

Spanningen stijgen, piekeren neemt toe, efficiëntie daalt en onze eigenwaarde wordt afhankelijk van het oordeel van anderen. Hierdoor is faalangst het stilzwijgende broertje van perfectionisme. Maar hoe ga je hiermee om en hoe zorg je er voor dat perfectionisme plaats maakt voor doelgerichtheid, zelfvertrouwen, persoonlijke ontwikkeling en mentale gezondheid?

 
Neem gerust contact op wanneer je hier tegenaan loopt, want genoeg is genoeg! De Student Coaches van Wake Up Student staan graag voor je klaar. We sreven naar inzichten en handvatten om eerder met vertrouwen los te kunnen laten, zodat jij meer van alle facetten van je dagelijkse leven kunt genieten. 

Lees meer over omgang met perfectionisme in onze blog!

Scroll naar top