Somberheid in je studententijd? Het is niet altijd de leukste tijd van je leven!

“Wat heb je te klagen? Je bent student en kan doen wat je wil!”, hoor je wel eens. Toch kampen veel studenten met negatieve emoties, maar wordt hier weinig over gesproken. Je vermijdt mensen, het voelt alsof je een masker op hebt, je komt tot weinig en voelt je down. En wat zijn die gedachtes toch heftig soms!

 

Vaak begint het met piekeren, maar langzaam nemen negatieve gevoelens de overhand. Je zit in een negatieve spiraal waar je moeilijk uit stapt. Je schrikt soms van je eigen gedachten en je durft het er niet goed met je vrienden of familie over te hebben. Misschien ligt de oorzaak bij vroeger, bij je studie. je vrienden, de liefde of de stad? Misschien is er iets heftigs gebeurd in je leven. Blijven zoeken in je eigen hoofd naar de oorzaak of de oplossing kan lang duren en het gevaar verder af te zakken in de negatieve spiraal is aanwezig.

Wij van Wake Up Student staan graag voor je klaar. Door aandacht te geven aan de pijn die onder dit lijden zit samen met je Student Coach, kun je acceptatie vinden en doorgaan met je leven. Door deze ruimte lukt het weer om van je studententijd te genieten en in brede zin te ontwikkelen. 

Je hoeft het niet alleen te doen. Lees hier meer over in onze blog (english)! Heb je vaak last van een winterdip? Haal tips uit deze blog (english).

 

Scroll naar top